ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Heading title icon

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στα Εξαμίλια, σε περιοχή τοπικού Κορινθιακού οίνου, καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και πιστοποιείται από τη Βιοελλάς, καθώς και με τις πατροπαράδοτες τεχνικές της βιοδυναμικής με χρήση ενεργών μικροοργανισμών. Κατά την διάρκεια του τρύγου τα σταφύλια τοποθετούνται σε ιδιόκτητο φορτηγό ψυγείο, στη συνέχεια μεταφέρονται στο οινοποιείο και παραμένουν σε ψύξη μέχρι την οινοποίηση τους.

Το έδαφος της περιοχής προσφέρει φυσική αποστράγγιση, κάτι που συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα παραγωγής κρασιού, αφού το μητρικό πέτρωμα των εδαφών αυτών είναι ασβεστόλιθος, το οποίο δίνει αργιλλοπηλώδες έδαφος με μεγάλη ικανότητα συγκράτησης νερού.

Η ποιότητα και η τυπικότητα των κρασιών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άριστη ποιότητα των σταφυλιών των αμπελώνων μας, από τα οποία παρασκευάζονται. Ομολογουμένως, η υψηλή ποιότητα των σταφυλιών μας είναι αποτέλεσμα-μεταξύ άλλων-των ιδανικών για την αμπελοκαλλιέργεια εδαφοκλιματικών συνθηκών που επικρατούν στα Εξαμίλια Κορινθίας. Οι μαλακοί, υγροί χειμώνες και τα ζεστά, ξηρά καλοκαίρια καθώς και η άφθονη ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με τους καλοκαιρινούς βοριάδες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αύξησης και ωρίμανσης των σταφυλιών, αποτελούν τις ευνοϊκότερες κλιματικές συνθήκες για την ποιοτική απόδοση των αμπελώνων μας.

Στόχος όλων των εφαρμοσμένων καλλιεργητικών τεχνικών είναι η δημιουργία φυτών μέτριας ζωηρότητας και ευρωστίας προϋπόθεση για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Είναι φυτεμένος γραμμικά σε απόσταση 1,20 έως 1,70 μέτρων επί της γραμμής και 2,50 μεταξύ των γραμμών εφοδιασμένος με σύστημα άρδευσης. Η πυκνότητα φύτευσης είναι περίπου 350 πρέμνα ανά στρέμμα. Το κλάδεμα είναι αμφίπλευρο και γίνεται το Φεβρουάριο. Η λίπανση γίνεται με βιολογική κοπριά, και το παραγόμενο κομπόστ του κτήματος. Η αντιμετώπιση των εχθρών του αμπελώνα γίνεται με θειάφι, χαλκό και βάκιλο. Ο τρύγος ξεκινά στα τέλη Ιουλίου με το chardonnay και τελειώνει τέλη Σεπτεμβρίου με τον ροδίτη.